Висновок

 У сучасному світі інформація стає стратегічним ресурсом, основним багатством  розвиненої держави. 

Однією з проблем стала необхідність захисту інформації. 

Поширення комп'ютерних систем, об'єднання їх в комунікаційні мережі підсилює можливості електронного проникнення в них. Проблема комп'ютерної злочинності у всіх країнах світу, незалежно від їх географічного положення, викликає необхідність залучення все більшої уваги  для організації боротьби даним видом злочинів. 

 Найбільші втрати в банківських установах  виникають в результаті комп'ютерних злочинів, щорічно вони складають багато мільярдів доларів. 

Злочини з кожним днем ​​дають про себе знати все більш і більш, а захист держави і суспільства від них перетворилася в суперзадачу .

Кожен збій роботи комп'ютерної мережі це не тільки "моральний" збиток для працівників підприємства і мережевих адміністраторів. 

Не випадково, що захист даних в комп'ютерних мережах стає однією з найгостріших проблем на сьогоднішній день.

Однією з основних причин, пов'язаних з комп'ютерами, є недостатня освіченість в області безпеки.

Завдяки проходженню модуля з теми "Інформаційна безпека" на уроках технології ми дізналися про мету реалізації інформаційної безпеки , заходи протидії загрозам безпеки, основні захисні механізми та їх застосування . На мою думку, головною виявилась тема безпечного зберігання власних даних та захист від різноманітних загроз безпеки.








Комментарии

Популярные сообщения из этого блога

Міжнародні стандарти інформаціоної безпеки

Виявлення атак. Захист периметра комп'ютерних мереж

Основні ненавмисні і навмисні штучні загрози.